Castanyada entre teles

Aquest cap de setmana ha passat volant. De fet fa dies que volia escriure alguna entrada però no trobava mai el moment. Menys mal que cada setmana acaba (o comença) en cap de setmana i et permet trobar una mica més de temps per una mateixa.

Dissabte vaig estar per la capital i vaig aprofitar per anar de compres i comprar les teles que necessito per fer-me dos vestits d'hivern que he vist al Burda, uns pantalons de llana freda i una samarreta de punt jersei. Aquest teixit no l'he tractat mai però a les classes de costura espero que me'n facin cinc cèntims.

Aix... la ciutat estava molt bonica. Vaig passar a prop del mercat de la Concepció i vaig veure una gran parada de flors d'una botiga de renom. Què boniques...


Bé, la fotografia no fa justícia a la paradeta i a les flors... però feien goig! I ara, centrem-nos!

Abans de començar alguns d'aquests projectes vaig acabar-ne d'altres que tenia mig començats: les bosses del pa. De fet vull posar-lis algun detall perquè no siguin tant sòbries però això sempre em fa mandra... les dues bosses les podeu veure aquí sota. Són molt senzilles però són les primeres bosses per al pa que faig.


Les fotografies les he de millorar. Les faig amb el mòbil perquè no tinc càmara de fotos digital...
Entre d'altres projectes també tinc el de fer bossetes per posar fulles de llaurer o espígol per espantar les arnes dels armaris. Les bossetes les vull fer amb ganxet. Vaig recordar el poc que sabia amb un llibre que em vaig comprar al septembre i ara he comprat fils de colors genials de la marca Catania colors per poder fer les bossetes finals. A veure si al següent post puc posar una foto dels cabdells o de les bossetes!!!

1 comentaris:

albis ha dit...

Hola, Teresa.

D'entrada moltes gràcies per entrar al meu bloc i comentar-hi, sempre em fa molta il·lusió.

Et comento quatre cosetes de la llana de mitjons. Fer-ne en post fer amb el que vulguis, això està clar, i de fet si vas a una botiga de tota la vida serà això el que et diran. Però sí que és cert que hi ha llana especial per a mitjons i això és perquè té un gruix especial i uns components específics. La llana de mitjons sol ésser per unes agulles d'entre 2 i 3 mil·límetres (tot i que també en pots trobar més gruixuda) i se sol compondre, aproximadament, d'un 75% de llana i un 25% de nylon. Això és per a que no s'afelitri i sigui més resistent. També és cert que en pots trobar d'altres materials (cotó, per exemple) o 100% llana.

Una altra cosa és hi ha molta llana de mitjons d'uns colors especials, pensats per fer mitjons. Poden fer ratlletes o tenir un efecte jacquard, per exemple, però també n'hi ha que són de colors llisos o que fan aigües. Això va a gust del consumidor a l'hora de triar-la.

També la solen vendre especialment en troques amb el pes i els metres justos per fer-ne un parell de mitjons (100 grams i 420 metres aprox per un parell de mitjons, o la meitat per a un mitjó). De fet, a l'etiqueta, de vegades ja et pots trobar el missatge: una troca fa un parell de mitjons.

En resum, sí que hi ha llana especial pensada en quant a colors, materials etc específicament per a fer mitjos. És una llàstima, pero a Espanya no n'arriba gaire. Si vius a Barcelona pots acostar-te a All you Knit is Love o a Llanes Travessera (són les botigues que jo conec on en venen, segurament n'hi ha d'altres). També t'informo que Katia ha tret una llana de mitjons, es diu Olé Socks, però no l'estan promocionant gaire i no la tenen a gaires llocs.

Espero haver contestat les teves preguntes, si necessites qualsevol altra cosa espero poder ajudar-te de nou.

Petons.

Publica un comentari a l'entrada